ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Vyhľadať na webe

s

Tieto umelohmotné rybky sú pripevnené na silóne, za ktorý sa poťahujú z dna smerom nahor. Aby bol lov efektívny, je nutné do vody svietiť. Kalamár tak ľahko reaguje na pohyb rybiek (na silóne môžu byť aj 2 rybky) a snaží sa ich ukoristiť v domnení, že ide o skutočnú potravu.

Keď kalmár návnadu chytí, nabodne sa na jej ostne. Aj lovec začiatočník hmatom spozná, že ulovil. Návnadu je potom potrebné rýchlo vytiahnuť, aby sa kalamár nevyšmykol. Úlovky sa umiestňujú do nádoby s morskou vodou. V snahe predátorovi zmiznúť vypúšťajú kalmáre tmavú atramentovú tekutinu a ich telá menia farbu.

Na prípravu kalamárov v kuchyni je nutné ich najprv zmraziť a potom rozmraziť v slanej vode, aby boli mäkké a chutné. Grilované kalamáre "lignje na žaru" s cesnakom, petržlenom a olivovým olejom sú skutočnou delikatesou. Nikde ich nevedia pripraviť tak chutne ako na chorvátskom pobreží.

Fotografie na tejto strane boli vytvorené počas nočného lovu kalamárov v letovisku Mandre na ostrove Pag.

Ak sa zaujímate o rekreačný rybolov v Chorvátsku, prečítajte si tiež informácie na stránke Rybárčenie v Chorvátsku.

Vyberte si zo širokej ponuky apartmánov po celom pobreží Chorvátska!

Destinácie Chorvátska na mape